Hírek

Ugron Béla nagykeresztes tiszteleti lovag kitüntetése

A február 1-i szentmise után Őexc. Dr. Heinz Anton Hafner, a Szuverén Máltai Lovagrend Magyarországra akkreditált nagykövete a Merito Melitensi kitüntetés tiszti keresztjét adta át Ugron Béla, nagykövetségi első osztályú titkár, nagykeresztes tiszteleti lovagnak kis ünnepség keretében.

A nagykövet köszöntő beszédében elmondta, a kitüntetett életét három fontos terület határozta meg: a családja, a mérnöki hivatása, és a Máltai Lovagrend érdekében végzett tevékenysége. A legtöbb országban három szervezet működik a máltai kereszt alatt: a lovagrend, a szeretetszolgálat és a nagykövetség. Ugron Béla mindhárom területen fontos és önzetlen munkát végzett az elmúlt évtizedekben - és végez ma is.  Ugron Béla a rendszerváltás után Magyarországra visszatérő Magyar Máltai Lovagok Szövetsége egyik első hazai tagja volt. Három fontos területen végzett és végez ma is karitatív munkát: Magyarországon, Erdélyben és Kárpátalján. Sorrendben a negyedik nagykövetként számíthat a munkájára, immáron első osztályú titkárként. A kitüntetés köszönet, ezúttal elsősorban a sokrétű diplomáciai tevékenységéért. 

Ugron Béla népes családja is jelen volt az ünnepségen. A kitüntetett elmondta: bár az elismerést ő kapta, a köszönet legalább fele a feleségét illeti, aki támasza volt - családi többletfeladatokat vállalva - a Máltai Lovagrendért végzett munkájában.

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu