Hírek

Podcast két részben: Hitvédelmi konferenciánk a gazdaságról

Október ötödikén délután került sor a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége hitvédelmi konferenciájára a keresztény szellemiségű gazdaságról.

Konferenciánkról a Magyar Kurír hosszú cikkben, képgalériával számolt be, itt: https://www.magyarkurir.hu/hirek/elony-vagy-hatrany-kereszteny-szellemben-vezetni-vallalkozasunkathttps://www.magyarkurir.hu/hirek/elony-vagy-hatrany-kereszteny-szellemben-vezetni-vallalkozasunkat

A konferencia teljes hangfelvétele két részben hallgatható meg podcast csatornánkon, illetve itt, a honlapon, az alábbi lejátszókkal. A hangfájlokban az egyes előadások az alábbi időpontokba találhatók meg:

1. rész

0.40 Köszöntő: Szabadhegÿ Kristóf, a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége elnöke

05.01 Dr. Csepregi András PhD, evangélikus teológus lelkész, a Wesley János Lelkészképző Főiskola docense: Bibliai alapvetés az anyagi javakról, gazdagságról és szegénységről, szolidaritásról és önfenntartásról - az Istennel való kapcsolat jegyében.

23.00 Dr. Pintér Dániel Gergő PhD, vállalati kommunikációs, PR és CSR vezető, BioTechUSA-cégcsoport: Nagyvállalati felelősségvállalás - valódi segítségnyújtás vagy üres erényfitogtatás?

45.24 Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, a diagnózis alapú felzárkózási stratégia végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztos: Vállalkozások a felzárkózó településeken, azaz Magyarország 300 legszegényebb településén. Speciális célok és szándékok ezen a területen, a keresztényi elvek nyomán.

1 óra 07.05 Beöthy Csanád, a Lipóti Pékség franchise partnere, Koronaherceg Kft. cégcsoport ügyvezető tulajdonos: Mitől keresztény egy vállalkozás? Keresztény elvek a döntésekben -személyes példákkal.

2. rész

0.34 Dabóczi Kálmán, elnök, Hetvenkét Tanítvány Mozgalom: Reflektor és mécses - Keresztény szemmel a siker nyomában.

25.00 Tóth József, kuratóriumi elnök, ÉRME Hálózat: Keresztényként céget vezetni – kihívások, dilemmák

47.39 Béres Marcell, alelnök, innovációs és portfóliómenedzsment igazgató, Béres Gyógyszergyár: A közjó a termékkel kezdődik

1 óra 06.47 Dr. Szilas Roland Ferenc PhD, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézet: Személyes összefoglaló az elhangzott előadások alapján. Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban - tudnak-e érvényesülni idehaza és a nagyvilágban?

1 óra 25.30 Baritz Laura domonkosrendi nővér, közgazdász hozzászólása

Kép: Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Kovács Bence

 

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu