Hírek

2023 nemzetközi máltai nyári tábor

Az idei tábor az École Européenne de Bruxelles-Argenteuil impozáns épületében zajlott, egy nagy zöldterület közepén. A tábor mottója: Bátorság! Ne félj, gyere! (Mt. 14, 27.29)

500 fiatal vett részt, köztük 200 vendég, 20 országból. Albániából és Ukrajnából is jöttek kisebb csoportok. Magyarországról húszfős csapat vett részt. ezekből tíz vendég. Hálás köszönet a támogatóknak!

A sok program közül érdemes megemlíteni a kikötői körutazást Antwerpenben, a csokoládéműhelyt, a Pairi Daiza egyedülálló állatkertet különleges állataival. Ezen a történelmi helyen, ahol Napóleon 1815-ben szenvedte el végső vereségét, nem maradhatott el az egykori csatatéren található Waterloo Múzeum látogatása. Volt még vitorlázórepülés, autóverseny veterán autókkal, és workshopok a helyszínen: képregényrajzok, kalapdíszek, festés, smink, sakk, teke, farm nap a táborban juhokkal, szamarakkal és nyúlbébikkel.

Este bulizás, a diszkóban vad tánc, a „Malta’s Got Talent” verseny.

Csendes pillanatok is voltak: a „Csendes éjszaka” gyertyafénnyel, a nyitó és záró Szentmisék, elmélkedés az együttélésről az elfogadásról, a máltai rendi eszméről.

Jövőre az utazás Fieschbe (Svájc/Liechtenstein) megy.  Előre is köszönünk minden nagylelkű támogatást!

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu