Hírek

FERENC PÁPA KINEVEZTE A SZUVERÉN MÁLTAI LOVAGREND ÚJ CARDINALIS PATRONUSÁT.

 Róma, 2014. november 8.

Raymond Leo Burke bíborost nevezte ki Ferenc pápa őszentsége a mai napon a Máltai Lovagrend Cardinalis Patronus-ának. Burke bíboros, eddig az Apostoli Szignatúra Legfelsőbb Bíróságának prefektusa, Paolo Sardi bíborost váltja fel, akit XVI. Benedek pápa 2009-ben nevezett ki erre a tisztségre.

"Legszívélyesebb üdvözletemet adom át Raymond Leo Burke bíborosnak, aki mától fogva a Máltai Lovagrend új Cardinalis Patronusa, és szívből köszönöm Ferenc pápának ezt a kinevezést" - nyilatkozta a Szuverén Máltai Lovagrend Nagymestere, Fra' Matthew Festing. "Eddig ezt a szerepet jelesen töltötte be Paolo Sardi bíboros. A magam nevében, és a Rend minden tagja nevében, szeretném kifejezni legmélyebb hálámat a nagy odaadásáért és folyamatos elkötelezettségéért az elmúlt öt évben. Továbbra is az egyik legtekintélyesebb és legtiszteltebb rendtársunk marad", tette hozzá a Nagymester.
Cardinal Burke 2011 júniusa óta tagja a Szuverén Máltai Lovagrendnek.

A Cardinalis Patronus a Pápa képviselője a Szuverén Máltai Lovagrendnél; feladata, hogy támogassa a Rend és 13.500 tagja lelkiségét, valamint a Szentszékkel való kapcsolatokért felelős. A Cardinalis Patronus hivatala jellegzetes eleme az évszázados erős kötelékeknek a Vatikán és a Máltai Rend közt.

A Szuverén Máltai Lovagrend 2013-ban ünnepelte 900. évfordulóját a hivatalos elismerésének a Szentszék által, mint laikus szerzetesrend.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu