Hírek

A Szuverén Máltai Lovagrend új nagykövete átadta megbízólevelét

Október 18-án dr. Heinz Hafner immár hivatalosan is megkezdte munkáját Budapesten. Az új nagykövetet katonai tiszteletadással fogadták a Sándor palotánál, aki megbízólevelének átadása után rövid megbeszélést folytatott Novák Katalin köztársasági elnökkel.

A hivatalos program után a nagykövet a Fortuna utcai rendházban – amely egyben a nagykövetségnek is otthont ad – találkozott a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége vezetőivel és tisztségviselőivel. Elmondta, hogy bár elsődleges feladata, hogy a Szuverén Máltai Lovagrend kormányát képviselje Magyarországon, kiemelten fontosnak tartja a Magyar Máltai Lovagok Szövetségével és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal való kapcsolattartást. Kinevezését követően, az elmúlt fél évben, részt vett a Magyar Szövetség ünnepi eseményein, és elmondta: örömmel látta az aktív, élénk közösségi életet, az aktivitást és mindezek mögött a spirituális hátteret, a heti rendszerességgel megtartott szentmisék jelentőségét. Ő maga is a Máltai Lovagrend tagja, közel harminc éve.

Dr. Heinz Hafner személyében nagy tapasztalattal rendelkező, a nemzetközi diplomáciai élet minden csínját-bínját ismerő ember került a budapesti nagykövetség élére: jogi doktor, és tizenkilenc éven át volt a mindenkori osztrák államelnök helyettes kabinetfőnöke. Három, egymást váltó államfő közvetlen munkatársaként képviselte az állandóságot és a szaktudást.

Kép: Kovács Bence/MMSZ

VL

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu