Hírek

III. Máltai Ifjúsági Mozgássérült Bál
A Magyar Máltai Lovagok Szövetségének ifjúsági tagozata, a TEDeum 2022. október 1-jén  immáron harmadik alkalommal tartotta meg ifjúsági mozgássérült bálját.
A bálon ezúttal új helyszínen, az Apor Vilmos Közösségi Házban több, mint száz fiatal gyűlt össze, hogy felhőtlen, vidám hangulatú estét tölthessenek együtt mozgássérült fiatalokkal.
A vendégeket rendünk ispotályosa, Dr. Erőss Loránd és Dr. Martos Levente Balázs, magisztrális káplán köszöntötte, majd Oberfrank Pál, Jászai Mari díjas színművész, a veszprémi színház igazgatója és Tóth Károly kerekesszékes táncművész előadása követte.
A TEDeumos fiataljaink szívvel-lélekkel gondoskodtak a rájuk bízott betegekről. Sok volt a tánc, játék és érdekes beszélgetés. A nagyon színvonalas élő zenét  pannonhalmi diákoknak köszönhettük.
Ezúton szeretnénk megköszönni kedves rendtársainknak a büfében nyújtott segítséget, a sok értékes felajánlott tombolát és hogy jelenlétükkel megtiszteltek bennünket
Bálszervezők: Kállay Csilla és Erőss Réka
Új önkéntesünk, Jármy Kinga tanúságtétele:
“Nem mindennapi élmény volt. Első alkalommal vettem részt a Máltai Lovagrend által szervezett Máltai Mozgássérült bálon,  és bár viszonyítási alapom nincs a korábbi évekhez képest, bátran ki merem jelenteni, hogy az idei egy igazi sikertörténetként maradt meg az emlékezetekben. Az a hangulat, az a jókedv és szeretet, amely a jelenlévőkből áradt szívmelengető volt. Mindenkinek más a története, melyek közül sokat volt szerencsém meghallgatni. Látva azt, hogy a vendégek a nehézségek, melyekkel nap mint nap meg kell küzdeniük, ellenére is teljes és boldog életet tudnak élni, jól tudják magukat érezni, egyfajta követendő példát állított számomra. Szerencsésnek érzem magam, hogy sok új különleges embert ismerhettem  meg.”

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu