Hírek

Rendtársunk, Habsburg-Lotharingiai Mihály G.C.H.D.O. Pro Ecclesia Hungariae kitüntetést kapott

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptemberi, őszi rendes ülésén adományozta az elismerést az Egyház érdekében végzett több évtizedes áldozatos munkáért. Az idei díjazott rendtársunk, Habsburg-Lotharingiai Mihály nagykeresztes tiszteleti lovag engedelmességben.

Az MKPK hivatalos közleménye így ír: "Az MKPK Pro Ecclesia Hungariae díjat adományozott Habsburg-Lotharingiai Mihálynak, 80. születésnapja alkalmával. Habsburg-Lotharingiai Mihály 1942. május 5-én született Budapesten. Keresztapja XII. Piusz pápa. A száműzetésben töltött évtizedek után 1995-ben tért haza Magyarországra. A Mindszenty Alapítvány elnökeként hét magyar boldoggáavatási eljáráshoz járult hozzá. Tevékeny részese volt többek között a Mária Rádió és a Szent Benedek Iskolaközpont elindításának is."

Számunkra, rendtagok számára az ő jelenléte, példája a rövid laudációnál sokkal többet jelent. Ha a cselekvő kereszténységről beszélünk, eszünkbe juthatnak az általa létrehozott élő, működő intézmények, a Mindszenty Alapítvány elnökeként végzett fáradhatatlan munkája a bíboros-hercegprímás boldoggáavatása érdekében, de ugyanúgy a segítő szeretet, az odafordulás egy-egy menekülőhöz annakidején a Keleti pályaudvaron.

80 évesen is nap mint nap megkapja az erőt és a kegyelmet ahhoz, hogy jót tehessen.

VL
 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu