HÍREK

Sürgős segítség Kárpátaljának!
SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtést kezdeményezett együttműködve a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálattala kialakult ukrajnai helyzet miatt, a kárpátaljai családok megsegítésére
 
 
 
Összeomlott a hrivnya árfolyama és teljesen elszabadultak az árak.
Sok családot a folyamatos mobilizáció és besorozás sodort nehéz helyzetbe, vagy szakított szét. 
 
Az IMF nyomására a kormány év végéig befagyasztotta a fizetéseket és nyugdíjakat, viszont a közüzemi díjakat a világpiaci árra emelték. Az alapvető élelmiszereknek naponta változik az ára, az egyéb használati cikkéről nem is beszélve, sok üzletben már ki sem írják az árakat.
 
Jelenleg 1 Euró már 36.7 hrivnyát ért, 1000 Ft. pedig 115 hrivnyát. Ez azt jelenti, hogy például egy átlag nyugdíjasnak, aki 1000 hrivnya (27 Euró /8700 Ft.) nyugdíjat kap, napi kevesebb mint 1 Euróból kell boldogulnia. Ugyan ez vonatkozik egy minimálbéren dolgozóra is, akinek 1218 hrivnya a felszámolt bére, ebből még lejönnek az adók, és ebből kell sokaknak eltartani egy családot.
 
Ezekkel a mutatókkal, lassan azt mondhatjuk, hogy Ukrajnában az életszínvonal lejjebb zuhant, mint Bangladesben, Ghánában vagy Zambiában, ott ennél többet keresnek. Szervezetünket, egyre többen keresik fel anyagi segítségkéréssel. Ezért is indítottunk el az adománygyűjtési kampányunkat, amire már számos anyaországi barátunk reagált.
 
 
SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 1350 adományvonala itt tekinthető meg.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu