Hírek

Máltai Ifjúsági Mozgássérült Bál 2021

Több, mint ötven vendég gyűlt össze az újbudai Szent II. János Pál gimnázium földszintjén, Budapestről és távolabbról is, kísérőikkel. Egy egész csoport látássérült is érkezett. A vendégeket pezsgővel várták, utána üdítőitalok, pogácsák, szendvicsek és édességek álltak rendelkezésre a büféasztalnál.  

A bált Kozma Imre atya imával és biztató szavakkal nyitotta, miután Erőss Loránd, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének ispotályosa, üdvözölte a megjelenteket és köszönetet mondott a fő rendezőknek - Erőss Rékának és Kállay Csillának - és a lelkes önkéntes fiataloknak. 

A megnyitó után az est a magyar paraolimpikon vívók színvolnalas előadásával kezdődött, Makk Ádám szervezésének köszönhetően. Ezután a vendégek és vendéglátóik a táncteremben egész este vígan táncoltak, lábon vagy kerekesszéken. Aki csendre vágyódott, azt megtalálta a teázóteremben és a játékszobában, ahol rulett, póker és társasjátékok álltak rendelkezésre.

A bál remekül sikerült, a fiatalokat egy önfeledt, vidám estével  tudtuk megajándékozni. De nem csak a mozgássérült fiatalok gazdagodtak az estén. Például az egyik vendég, egy 26 éves kerekesszékes  fiatal lány 10 éve először merészkedett közösségbe, emberek közé: önfeledt, boldog arca a máltai ifjakra is nagyon nagy hatással volt.

Az ilyen kezdeményezések bátorítanak arra, hogy rendi hivatásunkat a jövő generációjával közösen folytassuk.

A bálon készített fotókat a TEDeum fiatalok összegyűjtötték egy YouTube videóban, amit ide kattintva lehet megnézni.

A bál hivatalos fotói megtalálhatóak egy képgalériában itt. Remek képek, érdemes végigböngészni!

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu