Hírek

Imádságokat kérünk a szíriai polgárháború kárvallottjaiért!

Megynílt a szíriai háborút és a máltai segélymunkát bemutató fotókiállítás a Szent István Bazilika lovagtermében. 2019 februárjáig lesz látható. 

Az Imádságot kérünk! imagyűjtő kampány programjának fontos állomásaként szolgált e tárlat megnyitója, hiszen a kiállítás fotóit szemlélve a látogató maga is közel kerülhet, mintegy részesévé válhat a háború borzalmainak, annak következményeit elszenvedő testvéreink mindennapjainak. A kiállítás egyben lehetőséget kínál, invitál egy találkozásra "azokkal, akiknek mindenkinél jobban szükségük van ránk" - Kozma Imre atya szavait idézve. Ajándék e találkozás, melyben szeretettel, melegséggel tölthetjük meg szükséget szenvedő testvéreink mindennapjainak rideg valóságát, imáink, jókívánságaink megfogalmazása által, kifejezvén együttérzésünket, sorsközösségünket a szíriai polgárháború kárvallottjaival.

Országos kampányunkkal kapcsolatos további információért ajánljuk az olvasó szíves figyelmébe az alábbi írásokat, oldalakat.

Imádságot kérünk! - ádventi imagyűjtő kampány

https://maltai.hu/cikk/hir/3233

A Máltai Rend Nagymagisztériuma honlapján:

https://www.orderofmalta.int/2018/12/27/order-of-malta-in-hungary-scaling-up-its-assistance-work-to-help-syrian-population/

A La Croix, az egyik legjelentősebb katolikus lap híradása az észak-szíriai aktivitásainkról:

https://international.la-croix.com/news/persecuted-christians-in-syria-to-get-new-hospital-wing/9067

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat híradása:

https://maltai.hu/cikk/hir/3249   

 

És a program általános weboldala:

http://sziria.maltai.hu/

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu