Hírek

Elérte célját a jótékonysági koncert

Budapest, december 5. Háromszázhatvanezer forint került az ingyenes koncert után a kihelyezett adománygyűjtő dobozokba, ezért megvalósulhat a Máltai Mentőszolgálat budapesti rohamkocsija gyermekellátáshoz szükséges speciális felszerelésének teljes megújítása. Köszönet minden nagylelkű adományozónak!

Megtelt december 5-én este a budapesti Fő utcai Szent Ferenc Sebei templom a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett adventi jótékonysági koncertre. A Semmelweis Egyetem két fiatal orvosa, Dr. Tóth-Vajna Gergely és Dr. Tóth-Vajna Zsombor – orgonaművészek is mindketten-, Ács Gabriella énekművésszel közösen többek között Händel, Mozart, Bach és Liszt műveiből klasszikus zenei programot állítottak össze.

A templom orgonája és akusztikája is kiválóra vizsgázott – erről a mellékelt hangfelvételen mindenki maga is meggyőződhet. Ács Gabriella énekművész pedig szemfülesen megtalálta az orgonakarzat rácsán az egyetlen alkalmas ablakszerű nyílást, onnan áradt szét csodálatos hangja a nagyszerű térben. A koncert – azon túl, hogy jótékony célt szolgált – elgondolkodtató, szép élmény volt. Megérezhették a jelenlévők, hogyan hatott a hit, a spiritualitás a legjobb zeneszerzőkre a barokktól a bécsi klasszikán keresztül egészen a romantikáig. A hallgatóság számára az adventi várakozás, lelki felkészülés része lett ez az este.


A hangfelvételt ide kattintva lehet elérni.

A hangfelvételen található zeneszámok, sorrendben:

W.A. Mozart: Ave Verum

G.F. Händel: Air a Vízi zenéből négy kézre

G.F. Händel: Ombra mai fu a Serse című operából

J.C. Bach: Allegro az A-dúr szonátából négy kézre

C. Franck: Panis Angelicus

W.A. Mozart: Induló és Sarastro áriája a Varázsfuvolából négy kézre

G. Fauré: Pie Jesu

J.S. Bach: Air a D-dúr zenekari szvitből négy kézre

Liszt F.: Ave Maria

J.C. Bach: Rondó az F-dúr szonátából négy kézre

C. Gounod – J.S. Bach: Ave Maria

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu