Hírek

Magyar Máltai vezetők látogatása a Nagymesternél

Róma, 2018. szeptember 18. A Nagymester ma reggel a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetőit fogadta a Magisztrális Palotában.

A hosszú és szívélyes látogatás során a Szövetség elnöke, Csallóközmegyercsi Szabadhegÿ Kristóf, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Kozma Imre atya, tájékoztatták a Nagymestert a magyarországi orvosi és szociális programok legújabb fejleményeiről.

Kozma Imre atya kifejtette, hogy jövő augusztus 14-én ünneplik a Máltai Rend magyarországi segélyszervezetének tűzkeresztségét. Ugyanis 1989-ben ezen a napon állították föl a zugligeti plébánia kertjében az első budapesti menekülttábort keletnémet menekültek tízezreinek részére. Három hónap megfeszített munka következett, amelynek során majdnem 47 000 menekültnek viselték gondját. Erről az eseményről, amit a Befogadás Napjának neveznek, minden évben megemlékeznek.  

A találkozás végén Kozma Imre atya átadta a Nagymesternek a zugligeti Befogadás Háza kertjében álló nagy „Befogadás” szobornak kicsinyített másolatát: ez két alakot ábrázol, akik egy szakadék fölött átölelkeznek. Fra' Giacomo Dalla Torre így nyilatkozott: "El fogom rendelni, hogy ez a szobor mától fogva a Nagymagisztériumban legyen kitéve, hogy itt is a gondoskodó befogadást jelképezze."

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu