Hírek

Szent István napi szentmise és Szent Jobb körmenet

Budapest, augusztus 20. A Szent István napi ünnepi szentmise és körmenet a magyar máltai lovagok számára az év egyik kimagasló eseménye. Idén több mint harminc lovag és dáma vett részt az eseményen: a máltai és johannita rendtagok együtt vonultak föl a Szent Jobb körmenetben. A Máltai Szeretetszolgálat többszáz tagja vonult fel, élükön Kozma Imre atyával és a két alelnökkel.

Erdő Péter bíboros celebrálta a szentmisét Áder János államelnök és más közéleti személyek jelenlétében. A szentbeszédet Német László SVD nagybecskereki püspök mondta: "A Szó befogadása" jeligéjével elmélkedett az életszentség útjának kihívásairól és a szeretet parancsának elsőbbségéről; ezeket a szentistváni örökségre vonatkoztatta. Hangsúlyozta az Európához való tartozásunknak, az összes néppel való szolidaritásnak és a Szentatyához való hűségnek fontosságát. 

Béchara Boutros Raï libanoni bíboros, Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája volt az ünnep díszvendége: ennek kapcsán Erdő Péter bíboros bevezető beszédjében kihangsúlyozta szoros kapcsolatunkat a keleti keresztényekkel.

Az ünnep előestjén a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének több tagja részt vett – az előző évekhez hasonlóan - a Szilágyi Dezső téri református templomban tartott ökumenikus istentiszteleten.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu