Hírek

2017-es Rendi zarándoklat Lourdesba

Mintegy hatezren vettek részt az idén, a Máltai Rend hagyományos Lourdes-i zarándoklatán: körülbelül 4500 rendtag és segítő, és 1500 beteg. Negyvennégy országból érkeztek csoportok: a leglelkesebben a szíriai és iraki küldöttséget fogadták, akik a Francia Szövetség támogatásával tudtak részt venni az eseményen. Az idei zarándoklat volt az első hivatalos szereplése az új Nagymesteri Helytartónak, Fra' Giacomo Dalla Torre-nek.

Idén már az ötvenkilencedik alkalommal jön össze a Máltai Rend istápoltjaival együtt, a Szűzanya tiszteletére, Lourdesban. Jövőre dupla jubileumi zarándoklat lesz: a lourdesi látomások százötvenedik évfordulója és a Máltai Lovagrend hatvanadik nemzetközi zarándoklata. A Magyar Szövetség egy külön jubileumot is fog ünnepelni, a MMLSZ első részvételének harmincadik évfordulóját. 

Az idén a magyar küldöttség 18 betegből és 39 kísérőből állt, Sárdy László és Czigler Ágoston rendtársaink vezetésével és P. Pásztor Zoltán lelki vezetésével. Csoportunkban voltak segítők és betegek a Kárpát-medencei szomszéd országokból is.

Külön szomorú, de kegyelemteljes esemény is kísérte az idei zarándoklatunkat: egyik rendtársunk idős édesapja, akit betegként kísértünk, nem tért többé haza Lourdesból, hanem a Szűzanya oltalma alatt békésen, odasietett családja körében, a Lourdes-i kórházból szólította őt magához a Mennyei Atya.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu