Hírek

Isten fizesse meg! – Vallomások pénzről, gazdagságról, felelősségről

A kötet ismertetője a kiadó honlapján:

„Keresztények vagyunk, de nem hülyék!" – ezzel az ars poeticának is beillő tőmondatos küldetésnyilatkozattal fogalmazza meg a Heti Válasz Isten fizesse meg! című kötetének egyik interjúalanya, hogy miként igazodik el az üzlet és a pénz világában. Több másik beszélgetőtársunkhoz hasonlóan ugyanis hangsúlyozza: attól még, hogy Istent ismerő emberként hivatásszerűen és etikusan foglalkozik az anyagi dolgokkal, nem ejtették a feje lágyára.

De vajon nem merő ábránd-e, hogy a hívő lélek tiszta kézzel tud megmaradni a mai pénzvilágban? Nem kerül-e indokolatlan hátrányba az egyenes úton járó keresztény üzletember, ha összes versenytársa ügyeskedik, kiskapukat keres? Interjúinkban ilyen kérdésekről faggattuk beszélgetőtársainkat.

 (...) az üzleti és pénzügyi világ nagyágyúi mellett megszólaltatjuk a mindennapok azon kiválóságait, akiknek mondandójuk van gazdagságról, szegénységről; arról, hogyan kell felelősen sáfárkodni a vagyonnal, vagy éppen sikkesen megélni a nincstelenséget. A palesztin szívsebész elmondja, miért nem fogad el hálapénzt, a húszgyermekes milliárdos parasztgazda pedig elmeséli, miért nem különösebb huncutság önálló lakáshoz juttatni két focicsapatnyi gyereket. A Bankszövetség főtitkára arról vall, hogy tényleg a protestáns etikából következik-e a kapitalizmus szelleme, katolikus társait viszont azzal szembesítettük, hogy az egyház társadalmi tanítása összeegyeztethető-e a mai világ játékszabályaival. Kínálatunkban szerepel továbbá borász és keserűital-gyáros, boldogtalan üzletemberből lett boldog biogazda, nagykövet, közgazdász, jezsuita és ferences szerzetes."

Megrendelési lehetőség itt:
http://hetivalasz.hu/konyvrendeles?kid=25

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu